Слово "Гарам" відноситься до "нагрівання тіла" в аюрведичному сенсі.
Гарам масала - суміш мелених спецій, що широко використовуються в індійській кухні.Приправи для масали зазвичай підсмажують, щоб надати більше смаку та аромату, а потім подрібнюють. Слово масала просто означає «спеції», а гарам – «гарячий». Таким чином, термін гарам масала буквально перекладається як гарячі спеції. Тим не менш, гарам масала є особливою пряною сумішшю.
Як і всі спеції, гарам масалу є чудовою приправою і особливо улюблена в азіатській кухні. Втім, мода на східні кухні сьогодні широко поширена, тому гарам масалу можна зустріти в кухонній шафці і у французьких, і слов'янських, і американських господинь.
Гарам масала – гарний засіб для профілактики простудних та респіраторних захворювань, особливо у зимовий час. Аюрведична кулінарія використовує цю пряну суміш для приготування лікувальних страв, що очищають організм від шлаків та токсинів. Також рекомендується вживати гарам масалу при різних захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
Кулінарне застосування:
Гарам масала ідеально підходить до страв з курки, овочів, фруктів, рису, бобових (чечевиці, квасолі, гороху): закусок, салатів, супів, рагу – а також різних соусів. Гарам масалу додають у солодку випічку: вівсяне та гречане печиво, пироги з ягідною, яблучною, грушевою або гарбузовою начинкою, пудинги, кекси, а також у кляр (рідке тісто), в якому обсмажують шматочки овочів або фруктів. Приправою ароматизують трав'яні чаї, соки, фруктові напої. Гарам масалу рекомендується додавати в кінці приготування або посипати нею страву перед самою подачею на стіл.
Склад: гвоздика, кардамон, коріандр, кумін, лавровий лист, мускатний горіх, чорний перець, перець запашний, перець чилі, фенхель, шафран, кориця
О'бєм: 100 грамм
Виробник: Індія